Home / Интервюта / Sian – за новoто му музикално звучене, татуировките и други интересни неща

Sian – за новoто му музикално звучене, татуировките и други интересни неща

През 2019 г. Sian представи на феновете си нов звук. Той се завръща към дните на славното: electro, synthwave и darkwave. Правейки сравнения с артисти като: Terrence Fixmer, Blackstrobe и Vitalic, но със съвременно звучене. Този нов звук намери дом на лейбъла – mau5trap на deadmau5, където още с първия компонент на проекта – Ultraviolet 1.0, Sian остави доволни слушателите и тази година той реши да направи негово продължение – Ultraviolet 2.0. Непрекъснато променящите се звуци на Sian преминават през всеки трак,  прилагайки acid нотки и различни техники за дизайн на звука – именно това му спечели директни спонсори за дългоочакваното турне – The Cube V3 на Deadmau5 през 2019 година.

– Все още ли живеете в Ел Ей? Как е там?

– Страхотно, това е моето любимо място на земята… липсва ми всеки път, когато си тръгна от него. Наскоро се преместих в Холивуд от DTLA, това е перфектната комбинация за лайфстайл и работа.

– Смятате ли, че LA е вашият последен дом или мислите отново да се преместите в бъдеще?

– Имам чувството, че сега наистина се чувствам у дома, има толкова много неща, които търсех. Направих толкова много творчески стъпки и тук.

– Тази година издавахте за mau5trap и участвахте на турнета подкрепяйки шефа на лейбъла – deadmau5. Как се появиха тези отношения?

– Моят мениджър Abi каза, че работи в тясно сътрудничество с mau5trap, а аз търсех място, на което да разширя звука си и да не се ограничавам само до техно за дансинга и така попаднах там.

– Какво е да обикаляш и да свириш заедно с Joel?

– Огромна възможност, рядко се случва голям артист и домакин на събития да поема толкова много рискове. Той привлича DJ без да прави компромиси за това, което свирят и не ги ограничава звуково и визуално.

– Защо избрахте mau5trap, а не използвахте собствения си лейбъл Octopus, за да дадете глас на собствените си тракове?

– Имах нужда от платформа, която покрива повече звуци, винаги съм правил неща с различен темп и ми се струваше правилно да се разширя. Тъй като Octopus е лейбъл само за клубна музика, трябваше да избера някой друг и това беше Mau5trap – аз винаги съм бил фен на начина, по който той нарушава много от правилата.

– Какво означава това за вашия собствен фокус и продукция върху Octopus?

– Octopus винаги ще бъде за намирането и пускането на модерно / new school Техно, под каквато и да е форма. Аз пускам всяко ново издание и това винаги ще бъде основният акцент по отношение на клубната музика.

– Друг ваш проект е сътрудничеството ви с Will Clarke като AMOK. Бихте ли могли да кажете, че работата с Will Clarke, mau5trap и вашите издания на Octopus са трите ви различни музикални лица. Как ги разделяте в студиото при творческия процес?

– Трите неща, които свързват това е моят звук, не искам да се забивам в никаква кутия или да бъда етикетиран. Ключът тук е да мога да работя по различни проекти и да мисля единствено за това как да правя добра музика. Винаги имам много идеи, които да запиша и гледам кое за къде пасва.

– Бихте ли казали, че се фокусирате върху някои от тези проекти повече от други?

– Основният ми фокус е изграждането на новите ми издания, работа с вокалисти и в крайна сметка това ще доведе до нов албум и разбира се – да продължа паралелно с другите проекти.

– Имате интереси в областта на ентомологията и морската биология. Как за първи път се свързахте с тези теми и защо те ви харесват толкова много?

– Странно е, но първоначално започнах да уча за биолог, но бързо избягах от лабораторията и подписах договор с лейбъл. Винаги съм бил свързан с морския живот – насекоми, проучвания, така че използвам пътуванията си за тези интереси.

– И сега към татуировките … винаги ли ходите при един и същи татуист?

– Всъщност ходя при различни хора, но на скоро открих Cailin Stell тя е превъзходна, живее във Phoenix / LA, наистина е уникална.

– Коя е любимата ви татуировка?

– Харесвам татуировките си по лицето, тъй като са екстремни!

– Има ли някои от тях, които смятате да скриете някой ден?

– Не, мисля, смятам че всички те трябва да останат като маркери в моя живот.

– В това интервю говорихме за много неща.Кажете ни нещо за вас, което никой, който чете това, не знае.

– Аз съм ирландец и не пия много алкохол, рядка порода!

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Deas интервю

Deas бързо се превръща в един от най-вълнуващите техно творци, произхождащи от Източна Европа. Още …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk