Home / Новини / Mokushi представи новият си албум озаглавен – „Dissipation 1.0“

Mokushi представи новият си албум озаглавен – „Dissipation 1.0“

На 3ти Май излезе новият албум на Симеон Дотков a.k.a Mokushi озаглавен – „Dissipation 1.0“, който е дебютният му във формата long play. Той е доста по-различен от всичко, което сме чували до сега от него. Артистът сподели пред нас, че планира да направи поне още няколко такива LP-та, за да има голям репертоар за диджействане, един ден, казвайки че, като цяло го прави за себе си с надеждата, че ще стигне до хората, които трябва да го чуят.

Албумът е съчетание от стиловете: Cyberpunk, Electro, Techno, Industrial и Synthwave, които се сблъскват в синергията на оркестровата музика и тежките бавни ритми за едно дистопично бъдеще. „Този стил музика много ми допада от години, защото е едновременно ретро/носталгичен за годините, когато научната фантастика и киберпънк културата започва своите предсказания за бъдещето… и в същото време е музика на бъдещето, заради начина и звученето си. Тази музика е бягство от сегашното време, от безсилието на сегашния момент директно във фантастичния зенит на технологичната революция.“ – споделя Mokushi.

За скритият замисъл на албума той добави: „От лична гледна точка, изразявам собствените си страхове и болки, чрез него, това, че не мога да съм сигурен дали няма и аз да се превърна в един дисипатор (прахосник и хедонист), тъй като модерният свят предлага всичко в огромни количества и вече загубваме себе си в тези удоволствия до степен, в която ако един ден всичко пропадне и се развали, ние ще сме неспособни да продължим напред, ще се превърнем в роби на собствените си желания. Когато пълним постоянно ямата с допамин, тя се разширява все повече и повече, докато накрая няма да има сила на света, която да я запълни… освен крайни и самоунищожителни действия“.

В линка по-долу можете да се насладите на 1 час енергична, тъмна и емоционална танцова музика, задаваща тона на това, което ще последва … за добро или лошо. В албума присъстват вокали на: Boyan Avramov, Elena „LUX“ Dimova (Vocals § Mix), Zara Stefanova, Gergana Georgieva, Mariam El Hajj, a красивата арт обложка е изработена от Matt „Nagasaki“ Verde, който работи и по предишния дизайн на албума на Mokushi – “Abreactor”. „Реално си представях и помолих обложката да изглежда така, защото „Dissipation 1.0″ е все едно някаква виртуална програма, която изпълнява всичките ти желания и накрая изгубваш себе си (много хубаво не е на хубаво). Когато се пренаситиш от всичките си желания, не остава нищо, което може да достави удоволствие след това“ – казва Симеон.

https://mokushi.bandcamp.com/album/dissipation-10?fbclid=IwAR1ov_rf29lUk6CNonoqVjLl4HoZXjeAswT3TnjW4Jfp-SVGFJcHpWgzMWw

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Tomorrowland се готви за събитие с капацитет 75 000 души

Организаторите на Tomorrowland се чувстват „много позитивни“ за техните реални събития през 2021 г. след …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk