Home / Новини / Goldie: „Рейвърите създадоха индустрията в която коорпорациите могат да инвестират, а сега правителството ни изоставя“

Goldie: „Рейвърите създадоха индустрията в която коорпорациите могат да инвестират, а сега правителството ни изоставя“

„Правителството ще остави голяма част от британската икономика да умре, ако не спаси индустрията на нощния живот“- казва Goldie.

Иконата на drum ‘n’ bass-а отговори на изказването на Министъра на финансите – Rishi Sunak, който заяви, че работещите в индустрията трябва да се преквалифицират и да си намерят нови работни места.

„Това е най-голямата глупост, която съм чувал някога. Говорим за Rishi Sunak – бивш мениджър на хедж фондове, много привилегирован млад мъж. Той няма усещане затова какво е изкуство“ – казва Goldie. „Рейвърите създадоха инфраструктура във Великобритания, за да могат всички тези компании отвъд борда да инвестират – включително хедж фондовете – в рейв културата. Всички тези големи корпорации са обвързани с културата на танцовата музика. Ние рейвърите изминахме дълъг път и сега искате да ни изоставите? Мисля, че това е пародия“- казва Goldie.

Goldie направи пряка връзка между изкуствата и нощния живот и тласъка, който те дават на икономиката.

„В момента нощният живот струва 66 милиарда британски лири годишно във Великобритания. Индустрията ще бъде обречена. Какво ще ме преквалифицираш? Ти не можеш да нарисуваш моето платно или да направиш моите скулптури. Тук не става дума за няколко рейвъра, които излизат и слушат тракове, а за изкуство в подкрепа на икономиката, но правителството не го приема сериозно, а аз го приемам много сериозно“, казва той.

Goldie също така посочи, че подкрепата на икономиката, изкуствата и нощният живот обогатяват цялото общество – от рейвърите до посетителите на театъра.

„Икономическият принос и всички работни места, които нощният живот поддържа дават възможност на хората да отидат на театър в Петък вечер или да видят как свири Hype или Andy C или пък да отидат на концерт в Royal Albert Hall“ – казва Goldie.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

SAGA Festival ще се проведе в Румъния през Септември

След няколко месеца, изпълнени с несигурност, фестивалът SAGA получи официално зелена светлина от румънското правителство …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk