Home / Новини / Friendship Collective гостуват за първи път в България

Friendship Collective гостуват за първи път в България

Friendship Collective е мултидисциплинарен творчески колектив със седалище в Берлин, който създава уникални събития, представящи различни форми на изкуството свързани с техното. Той представлява избрани артисти в областта на: електронната музика, визуалното, дигиталното и пърформанс изкуството. Friendship Collective е основан от страстта към авангардното техно и ъндърграунд изкуството, като основната му цел е да вдъхнови и изгради общност, която е свързана, страстна и ентусиазирана да създава и изследва заедно.

Friendship Collective представя първото си интерактивно и творческо събитие в добре познатото ни пространство – „FABRICA 126“, София. Колективът ще превърне втория етаж на сградата в галерия за съвременно изкуство, давайки пространство за творчеството на местни и международни артисти, които ще направят мястото ярко и интерактивно чрез: инсталации, произведения на изкуството, визуални материали, облекло и много други! Очевидно не можехме да пропуснем и мощната звукова система на Dancefloor-а, която се характеризира с лека инсталация, проучена за събитието, която ще представи дарк вибрациите на Берлин. 

Музиката ще бъде дирижирана от двамата резиденти на колектива – CONCEPTUAL и Hekum заедно с техния партньор за събитието – Modern Abuse и младата Steph, която ще дебютира. Изненадите не са приключили, защото ще има и гост с върхови постижения, който чакахме толкова дълго да дойде в България – Kwartz – един от топ играчите на Polegroup (лейбълът на Oscar Mulero).

Повече информация за събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/805028030396550

Ще се видим на Friendship Collective!

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Нощните клубове в Шотландия започнаха съдебни действия срещу правителството заради „вече неоправдани“ ограничения за коронавируса

Нощните клубове в Шотландия започнаха съдебни действия срещу шотландското правителство заради „вече неоправдани“ ограничения за …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk