Home / Новини / Dj Vesselin представи страхотния си проект – „Timeless“

Dj Vesselin представи страхотния си проект – „Timeless“

Днес имахме удоволствието да си поговорим с един от най-легендарните български артисти с чиято музика е израстнало не едно поколение. Артист с главно А, който формира усета за качествена музика на много тогавашни тинейджъри, които за първи път се докоснаха до тази музика и то именно на негови партита. Преди две седмици Dj Vesselin създаде фейсбук група, която за отрицателно време натрупа 1800 члена, които с радост започнаха да споделят техни любими тракове, снимки и сетове от легендарни за това време клубове (на повече от 10г.). Ето какво ни разказа Dj Vesselin за своя проект:

– Как се роди идеята за Timeless?

– Идеята за Timeless е от доста отдавна, но исках да дойде точния момент…. От известно време все повече хора на мой ивенти имат желание да чуят някое парче от “онова време” 😊 и в един момент с мой приятел и диджей (не практикуващ в момента) решихме да стартираме такова парти.

– Ще работиш ли с още някого за този проект? Какви са плановете ти?

– В проекта сме двама… Музикалната част е изцяло от мен…..Другият човек, който е продуцент е Светослав Сахатчиев (dj Light)….Имам идея в бъдеще да каня и гости dj, с които съм работил в легендарни клубове в Бг….Също така ще има и гости от чужбина, когато стане възможно….В Англия и Испания такъв тип партита се правят от няколко години вече и се радват на огромен успех.

– Ако сравниш музиката преди и сега, какво се е променило според теб?

– Ами това е доста дълга тема….За мен няма стилове, има звучене….Разликата в музиката е осезателна….най-вече в мелодиката….В момента просто трудно я откривам за жалост…..С дигиталното разпространение на музика се загуби качеството на музиката….Всеки с компютър реди някакви семпли и “прави музика”…Преди не беше така….музиката се правише предимно от музиканти….dj почти не участваха в създаването на парчетата….най-много някой ремикс…..За мен така трябва да бъде…..Имаше лейбъли, на които съм купувал всеки винил и нямаше слабо!!

– Рядко в група за музика хората споделят толкова тракове и са толкова позитивни (такива бяха и клубърите през периода около 2000та г.) мислиш ли че тези времена могат пак да се върнат?

– Ами надявам се да върна това усещане поне в партитата Timeless…..а иначе като цяло не мисля, че е възможно да се върнат тези години.

Можете да се присъедините към групата Timeless тук:

https://www.facebook.com/groups/2906695846218248/about

Както и да посетите предстоящите ивенти:

https://www.facebook.com/events/791383315025312/

https://www.facebook.com/events/s/timeless-vol2/429433654699027/?ti=icl

https://www.facebook.com/events/s/timeless-vol3/3393286910769215/?ti=icl

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Диджеите в Англия могат да кандидатстват за отпускане на безвъзмездни средства до £ 10 000

Диджеите ще могат да кандидатстват за отпускане на безвъзмездни средства до £ 10 000 от …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk