Home / Интервюта / Deas интервю

Deas интервю

Deas бързо се превръща в един от най-вълнуващите техно творци, произхождащи от Източна Европа. Още ненавършил 30 години той успява да овладее продуцентските си умения в продължение на десетилетие и през това време създава впечатляващо студио, където повечето от музиката му се записва на живо.

Неговата упорита работа го води до изданията на редица лейбъли, вариращи от: Second State на Pan-Pot, през Bush Records, OFF Recordings към KMS Records на Kevin Sanderson и Planet Rhythm. Освен това, той също получава заслужено признание в цяла Европа, с последните си изяви в Kompass и Labirynth в Белгия, Ritter Butzke и Sisyphos в Берлин и др.

– Как върви 2019та до сега?

– Вече финализирах и подписах три нови ЕР-та за лейбъли, които харесвам, те трябва да бъдат пуснати тази година. Работя върху повече музика и се надявам да издам още и още ЕР-та през втората половина на годината. От друга страна, графикът ми като DJ също е запълнен с много интересни събития. Това, което правя в момента ми носи много щастие.

– Кое беше най-тежкото ти участие до сега?

– Не мога да определя, но се случва в един уикенд да имам повече от две участия в различни градове. Това е много интензивно, но от нищо не мога да се оплача … Това е, което винаги съм искал да правя, обичам го!

– Без кой инструмент не би оцелял като DJ и защо?

– Моят компютър. Използвам го редовно, за да слушам нова музика и промо-та, да направя своя избор и да прехвърлям тракове на моите драйвъри.

– Как се подготвяш за участие? Планираш ли миксовете си в детайли?

– Проверката, събирането и подбора на музика за DJ шоута всъщност е ежедневие. Почти през цялото време на пътуване, когато съм във влака, самолета или в хотела, го изразходвам за слушане на музиката, която съм избрал по-рано. По този начин съм подготвен за всяко събитие, чувствам уважение към хората на дансинга. Планирането на микса в детайли предварително не е възможно. Обичам да вървя с настроението на публиката и това, разбира се е по-лесно да се прави, когато познаваш добре музиката си.

– Много пътуваш и пускаш много впечатляващи тракове. Например най-новия ти EP за Second State, лейбъла на Pan-Pot. Каква е историята на сътрудничеството ви и на самото издание?

– Преди 3 години реших да изпратя на Thomas и Tassilo моята неиздавана музика и… те отговориха! Аз бях в Барселона, един ден, преди те да имат парти там и бях поканен да се срещна с тях и останалата част от екипа на Second State. Това пътуване започна с един трак на VA EP и все още продължава – с 3 пълни EP-та и remix за Pan-Pot до сега.

– Музикалният бизнес може да бъде тежък. Как запазваш психическото и физическото си здраве?

– До сега не съм имал такъв проблем. Може би защото се опитвам да се съсредоточа върху самата музика, а не толкова върху бизнеса около него. Правя всичко по силите си да водя нормален живот, като всеки друг с редовна работа и ежедневие, просто вместо да отида в офиса, отивам в студиото. Това важи и за Понеделник, дори и след тежък уикенд (смее се). Иначе спазвам здравословна диета и редовно ходя на фитнес, за да се поддържам във форма – особено гърбът ми се нуждае от допълнителна грижа поради стреса, който изживява от дългите часове в студиото и зад пулта. Също така обичам да прекарвам следобеди със семейството си и да чета добра книга преди лягане.

– А какво ти харесва най-много в турнетата от една страна и работата в студиото от друга?

– Студиото наистина е като мой собствен свят, където мога да създам каквото ми харесва и да се чувствам добре. То ми позволява да експериментирам с нови неща, нови инструменти, да изследвам инструментите си и всички безкрайни възможности, които електронната музика може да предложи. Но тази изолация от реалния свят може да бъде и противник, тъй като съм много социален човек. Така че, след цяла седмица, когато съм заключен в студиото, очаквам с нетърпение уикенда, когато най-накрая мога да изляза и да се срещна с хора и да споделям музиката, която обичам, наслаждавам се на времето си зад пулта и партита с хората на дансинга и приятелите. В крайна сметка мисля, че тези два свята осигуряват баланс между живота – фокусираността и изживяването на музика с други хора.

– Какво можем да очакваме от теб до края на 2019 г. и след това?

– Няколко споменати вече EP-и се потвърждават, че ще бъдат пуснати през 2019 г., а някои и по-късно. Определено ще се съсредоточа върху диджейската си програма в цяла Европа. Също така имам текущ проект за Live PA с моя приятел A_Gim, който се нарича Blooma. Тук планираме да работим и върху нова музика и да продължим да обикаляме с участия на живо.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Българска диджейка организира транс събитие в София с двама от най-известните чужди артисти в жанра

На 2ри Ноември в клуб Loud & Live, София ще се проведе транс събитие. Негов …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk