Home / Новини / 82% от посетителите на фестивали са готови да се завърнат към събитията на живо показва ново проучване

82% от посетителите на фестивали са готови да се завърнат към събитията на живо показва ново проучване

Докладът, който е публикуван от Festicket, показва, че 82% от посетителите на фестивали биха се чувствали комфортно да се върнат към музикалните събития на живо в рамките на – от един до шест месеца след премахването на изолацията. Докладът се основава на проучване на над 110 000 участници от: Великобритания, Франция, Германия и Холандия.

66% от анкетираните заявяват, че биха се върнали към събитията на живо между – един и три месеца, след като блокирането е било премахнато, докато 30% казват, че ще се радват да присъстват на събитие на живо почти веднага.

Анкетираните заявяват, че ще бъдат щастливи, ако има еднодневни фестивали след изолацията, като малко под 70% казват, че ще се радват да присъстват на събитие за цял уикенд.

Голяма част от анкетираните смятат, че фестивалите през 2021 г. ще бъдат засегнати до голяма степен от пандемията, като 59,5% заявяват, че се чувстват уверени да резервират билети в рамките на следващите няколко месеца за фестивал, който ще се проведе следващата година. Като се има предвид, възможността за анулиране на събития, остава сериозна загриженост в посетителите и над 82% от тях казват, че биха искали да имат възможността безплатно да отменят вече резервирани билети. Повечето анкетирани също заявяват, че очакват да бъдат приложени нови модерни мерки за безопасност и здраве, както и намален капацитет на събития.

В отговор на резултатите от проучването, маркетинг директорът на Festicket – Луис Соуза заяви: „Ние навлизаме в началото на нова „нормална“ среда за събития, при която фестивалите, в краткосрочен план поне, очакват промоутърите и местата бързо да се адаптират. Това вече се наблюдава при някои заведения, които отново започнаха да работят с мерки за безопасност като намален капацитет и задължително обслужване на маса. “

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на локдауните

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk