Home / Новини / 82% от посетителите на фестивали са готови да се завърнат към събитията на живо показва ново проучване

82% от посетителите на фестивали са готови да се завърнат към събитията на живо показва ново проучване

Докладът, който е публикуван от Festicket, показва, че 82% от посетителите на фестивали биха се чувствали комфортно да се върнат към музикалните събития на живо в рамките на – от един до шест месеца след премахването на изолацията. Докладът се основава на проучване на над 110 000 участници от: Великобритания, Франция, Германия и Холандия.

66% от анкетираните заявяват, че биха се върнали към събитията на живо между – един и три месеца, след като блокирането е било премахнато, докато 30% казват, че ще се радват да присъстват на събитие на живо почти веднага.

Анкетираните заявяват, че ще бъдат щастливи, ако има еднодневни фестивали след изолацията, като малко под 70% казват, че ще се радват да присъстват на събитие за цял уикенд.

Голяма част от анкетираните смятат, че фестивалите през 2021 г. ще бъдат засегнати до голяма степен от пандемията, като 59,5% заявяват, че се чувстват уверени да резервират билети в рамките на следващите няколко месеца за фестивал, който ще се проведе следващата година. Като се има предвид, възможността за анулиране на събития, остава сериозна загриженост в посетителите и над 82% от тях казват, че биха искали да имат възможността безплатно да отменят вече резервирани билети. Повечето анкетирани също заявяват, че очакват да бъдат приложени нови модерни мерки за безопасност и здраве, както и намален капацитет на събития.

В отговор на резултатите от проучването, маркетинг директорът на Festicket – Луис Соуза заяви: „Ние навлизаме в началото на нова „нормална“ среда за събития, при която фестивалите, в краткосрочен план поне, очакват промоутърите и местата бързо да се адаптират. Това вече се наблюдава при някои заведения, които отново започнаха да работят с мерки за безопасност като намален капацитет и задължително обслужване на маса. “

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Beatport ще дари постъпленията от днешните си продажби на NAACP

Beatport ще дари всички постъпления, събрани днес на NAACP (Националната асоциация за развитие на цветнокожите …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk