Home / Новини / 57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на локдауните

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на локдауните

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на локдауните, установи ново проучване на UK Music, като 42% са слушали повече по време на кризата, отколкото преди.

Изследването е най-голямото по рода си от началото на пандемията, която унищожи музикалната сцена на живо в по-голямата част от планетата през 2020 г., като много части на света, включително и от Европа, все още са под ограничения, предотвратяващи нормална работа на местата и събитията.

Проучването също така установи, че около 1 милион възрастни във Великобритания са свирили на музикален инструмент през последните 16 месеца на локдауни, докато 71% вярват, че музиката ги прави по-продуктивни по време на работа или учене. 59% от анкетираните казват, че мелодиите помагат на здравето и емоционалното благополучие, като 31% се обръщат към звуците, за да облекчат безпокойството, а 56% за подобряване на настроението им.

Участниците бяха попитани и за сцената на живо. 43% от обществеността се интересува от присъствие на концерт, фестивал или друга форма на концерт тази година въпреки COVID-19. Две трети заявиха, че планират да участват в повече събития или същия брой в сравнение с предпандемията. Сред 18 до 24-годишните, 38% считат музикалния фестивал или представление за едно от основните неща, които очакват с нетърпение, тъй като ограниченията се облекчават.

Почти половината от отговорилите на анкетата – 45% – сега се притесняват за местните музикални заведения и съществуването им в резултат на пандемията.

„Тези резултати показват колко важна е музиката за нацията ни и критичната роля, която тя изигра в хода на тази пандемия“, каза изпълнителният директор на UK Music, Jamie Njoku-Goodwin. „В комбинация с огромния икономически принос на музикалната индустрия преди Covid-19, това е още едно доказателство, че музикалната индустрия в Обединеното кралство е ключов национален актив, който трябва да бъде защитен и подкрепен от правителството.

„На хората явно им липсва да ходят на фестивали и концерти и с нетърпение очакват връщането на музиката на живо без социално дистанциране. Въпреки че, обявяването на края на ограниченията от 19 Юли беше много добре дошло, остава една ключова последна част от пъзела: действие по застраховка „, добави той. „Предположенията, че ограниченията могат да бъдат въведени по-късно тази година, създават огромен риск за организаторите на събития, а невъзможността за получаване на търговска застраховка означава, че много събития на живо са прекратени тази година. Много повече все още са изложени на риск от отмяна, така че трябва правителството да въведе застрахователна схема, която дава възможност на организаторите да планират събития с увереност. „

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

KiNK ще изпълни лайв сет на фестивала Terminal V в Единбург

Terminal V, Единбург потвърди завръщането си с двудневен фестивал, който ще се проведе през уикенда …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk