Home / Интервюта / 2pole интервю

2pole интервю

С близо 40 години професионално студийно преживяване, Marcus Schmahl от Mainz и Mark Ullrich от Хановер са израснали сред музиката. Преди да формират 2pole през 2016 г., двамата артисти са имали успешни солови кариери. Marcus свири live техно в клубове като Berghain, прави турне с Monika Kruse и в началото на 2000-та  свири на живо в Европа и миксира персонализирани визуализации на големи екрани. От друга страна, Mark обикаля от 2010 г. като DJ Mark Deutsche с концерти в много клубове и фестивали в цяла Европа.

Въпреки това, през 2015 г. момчетата се срещат. Marcus управлява успешния лейбъл Yes We Can, който ръководи от 2011 до 2014 г., и търси млади, нови продуценти за своя лейбъл. След като чува трака „Push” на Mark Deutsche & Musoé, който достига върха на техно чартовете, Marcus му протяга ръка и скоро Mark издава ремикс и ЕР. Въпреки че живеят на шест часа разстояние един от друг, те стават близки приятели, свързвайки се с взаимна любов към студийното оборудване и музиката. Скоро след това се ражда и 2pole.

Като 2pole, техният уникален стил на техно вече е начело на класациите и е спечелил похвала от: Adam Beyer, Tale Of Us, Pan-Pot, Cirez D, Joseph Capriati, Christian Smith, Coyu.

– Здравейте момчета, това е една вълнуваща година за вас, как мина първата половина на 2019та до сега?

– Здравей! Първата половина на 2019 г. беше много заета, работихме върху финалните щрихи на нашия двоен албум и сингъла „Run“ с Ursula Rucker и стартирахме кампания с маркетинг, видео, снимки и т.н. И разбира се, започнахме да работим и върху нова музика.

– Вие се готвите да издадете двойно LP, чиито страни са много различни една от друга. Дали съпоставянето на тези два различни звука по някакъв начин показва, животът ви извън студиото?

– И двамата живеем на различни места, с различна среда, различни приятели с различни влияния. Това е, което отразява нашия типичен 2-звуков саунд. И двамата обичаме всички видове електронна музика. За това се опитахме да обединим тези вариации, докато създавахме албума. След един месец работа имахме над 30 трака в различни жанрове и решихме да помолим Christian Smith да ни помогне. Съветът му беше да разделим траковете на две плочи с различни настроения, BPM и различен звуков дизайн. Така се роди 1ne and 2wo.

Смятаме, че няма голяма разлика между тези две части. Ако слушате внимателно, ще забележите същото настроение и същия флоу. С изключение на това, бийтовете са различни. Нашата музика е резултат от влиянията, които имахме по време на композиционната фаза, но това трябва да бъде основното при създаването на албум на изпълнител.

– И двамата ли бяхте еднакво ангажирани с двата албума или някой от вас работеше повече?

– Всеки от нас има собствено студио. Ето защо и двамата добавихме много идеи, за да получим хубав звуков басейн, с който да работим. След това създадохме албума и завършихме траковете заедно. Няма “той е направил повече от мен” – и двамата работим усилено, за да създадем 2pole.

– Можете ли да ни кажете какво е повлияло страна 1 и какво страна 2?

– Бяхме повлияни от инструментите, които използваме за композиране и продуциране на музика. Разбира се, ние слушаме работата на различни музикални продуценти, но искаме да пуснем музика, която не е правена преди, без копия от тракове на други изпълнители. Това е нашето кредо и наистина е важно, ако искате да направите вечна музика. Ние обичаме да използваме хардуерни синтезатори и ефекти, за да създаваме нови звуци, които можете да слушате в нашите тракове.

– Страна 2 със сигурност не е като музиката, с която са свикнали феновете ви от вашите предишни издания. Каква очаквате да бъде реакцията към нея?

– Смятаме, че албумът трябва да покаже артистите зад музиката, като снимка. Музиката трябва да описва тези хора. Ето защо се опитахме да накараме емоциите да се променят, така че хората, които слушат музиката ни, трябва да усетят траковете. Денс музиката с ударни барабани и много перкусии не е много емоционална в по-голямата си част, но е функционална. И ние също я обичаме! Но с 2wo можем да покажем по-емоционалната страна на 2pole. Основните мелодии, звуци, които използвахме и структурите на траковете са доста сходни с траковете на 1ne, ако слушате внимателно, но без “four-on-the-floor”.

– Докато 1ne е описан като готов за танц, очаквате ли някой от траковете на 2wo да бъдат пуснати от DJ-те, а ако не, как си представяте  идеалната настройка за слушане?

– Диджеите могат да използват траковете от 2wo като интро, outro или като ефекти върху други техно тракове. Но ние смятаме, че основната аудитория ще бъде Spotify и iTunes Music потребители, които искат да слушат нашите тракове във фонов режим, докато работят, когато са у дома, навън или каквото и да е като атмосфера. Това работи наистина страхотно във всяка ситуация с 2wo.

– Дали двойният проект 1ne и 2wo означава ново начало или посока за 2pole?

– Мислим, че не. Нашият последен каталог звучи доста подобно на новите тракове в нашия двоен албум. Но един албум винаги е голям ход за един артист да покаже уменията си.

– В страни от албума, какво още сте планирали за останалата част от годината?

– Има много неща, които ще бъдат обявени по-късно след албума. Естествено, искаме да покажем на хората музиката си на сцената като диджеи и вероятно като live изпълнения. Нашата агенция Blakksheep работи по нови дати, но преди всичко ще имаме голямото издание на двойния ни албум 1ne и 2wo.

1ne Tracklist:

Eins
Lethargie
Evolution (with Jam El Mar)
Red Point
Run (with Ursula Rucker)
Cone
Dimension
Impulsantrieb (with Colectivo Triangular)
Roma
Licht (with Christian Smith)
Aritmetica
Hey DJ
Trust
Youngstar
Black Moon
Horizon

2wo Tracklist:
Hundred
Endless
Fear
Logistics
Leftfield
Machine
Vscope
Stress
Ganymede
Valencia

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Българска диджейка организира транс събитие в София с двама от най-известните чужди артисти в жанра

На 2ри Ноември в клуб Loud & Live, София ще се проведе транс събитие. Негов …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk