Home / Новини / Шотландски нощен клуб използва топлината, генерирана от хората на дансинга, за да захрани залата си

Шотландски нощен клуб използва топлината, генерирана от хората на дансинга, за да захрани залата си

Шотландски нощен клуб използва топлината, генерирана от хората на дансинга, за да захрани залата си, което от своя страна намалява отделянето на вредни емисии.

Това е първото място в света, което тества системата BODYHEAT. Инициативата се въвежда като част от подкрепяната от ООН конференция по климата – COP26, която започва в града от 31 Октомври.

Honey Dijon ще пуска на откриването на 7 Ноември и също така ще проектира тениска BODYHEAT за себе си и за персонала на мястото.

„BODYHEAT използва термопомпи и флуиди, за да улови невероятните количества телесна топлина, генерирана от купонджиите в SWG3, насочвайки комбинираната им енергия към дванадесет дупки с дълбочина 150 м, пробити под мястото“- се казва в изявление, публикувано на уебсайта на клуба. „След това енергията може да се използва в целия обект в реално време или да се съхранява в продължение на няколко месеца и да се използва на по-късна дата.“

Човешкото тяло излъчва около 100 вата излишна топлина. Според собствените оценки на мястото, това означава, че около 70 тона CO2 могат да бъдат спестени чрез този нов процес въз основа на данни за посещаемостта преди пандемията.

„Няма съмнение, че пандемията от COVID-19 е донесла огромни предизвикателства в сектора на събитията по цял свят и също така е нанесла сеизмичен удар върху бизнеса-подчертавайки необходимостта от стабилно и устойчиво бъдеще“ – казва Управляващият директор на SWG3 – Andrew Fleming Brown.

„BODYHEAT е нашият иновативен принос към този глобален проблем и ще ни помогне да намалим драстично потреблението на енергия, което ни доближава една стъпка по-близо до това да се превърнем в неутрално въглеродно място в не толкова далечното бъдеще“- продължи той.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Най-добрите преносими парти тонколони за лято 2021 г.

Лято е и всеки иска да се забавлява с приятели било то в парка, сред …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk