Home / Новини / Хиляди се събраха на протеста „Freedom To Dance“ в централен Лондон

Хиляди се събраха на протеста „Freedom To Dance“ в централен Лондон

Протестът в Централен Лондон срещу продължаващото затваряне на сцената на нощния живот в Обединеното кралство привлече хиляди музикални фенове и сценични дейци през уикенда.

На 27 Юни протестът #FreedomToDance, организиран от групата, наречена Save Our Scene UK, продължи осем часа, насочвайки вниманието към неотдавнашното удължаване на някои мерки за блокиране от правителството на Обединеното кралство до 19 Юли, както и продължаващата липса на подкрепа за индустрията за нощния живот в Обединеното кралство. Протестът, открит с реч на DJ Judge Jules, беше подкрепен от Night Time Industries Association (NTIA).

Редица диджеи се представиха свирейки от четири микробуса, които се подреждаха по маршрута на марша – Fabio & Grooverider, Alan Fitzpatrick, Eats Everything и Hannah Wants, а редица хора държаха протестни плакати, включващи фрази като: „MEET ME AT THE CLUB“, „MUSIC IS FREEDOM“ и „CUT SHAPES NOT CULTURE“.

Протестът обаче се сблъсква и със значителна доза критики, като видеоклипове показващи тълпи от предимно маскирани купонджии, които се впускат в атмосфера, подобна на фестивал, пренебрегвайки насоките за социално дистанциране, които остават в сила. Протестът също бе критикуван, че не е изложил особено фокусирани искания или твърда политическа позиция. Някои хора от танцовата музикална сцена изразиха мнението, че протестът би било по-добре да се съсредоточи върху необходимостта от по-добра финансова подкрепа от страна на правителството за нощния живот, вместо да изисква незабавно отваряне на всички нощни клубове. Допълнителна критика, отправена към организаторите на протестите, беше и включването на редица диджеи в състава, които имаха участия в горещите точки на COVID19 през последната година.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

KiNK ще изпълни лайв сет на фестивала Terminal V в Единбург

Terminal V, Единбург потвърди завръщането си с двудневен фестивал, който ще се проведе през уикенда …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk