Home / Новини / Стартира Dance Music Archive, който документира 30 години клубна и рейв култура

Стартира Dance Music Archive, който документира 30 години клубна и рейв култура

Посетителите на уебсайта могат да избират информацията по десетилетия и години, за да открият водещи музикални новини от деня и специално подготвени плейлисти на Spotify въз основа на най-големите тракове от онова време. Като алтернатива, търсенето по: изпълнител, DJ или радио шоу, ще бъде представено с безброй исторически записи, много от тях от оригинални DAT касети.

Статии, профили и интервюта също ще са достъпни в писмена форма, като текущите включват: Cream и Cafe Mambo, докато видеосъдържанието обхваща гамата от документални филми от The Warehouse Project до телевизионното гмуркане на BBC Two през 1997 г. в процъфтяващата клубна сцена на Лийдс.

Проектът е ръководен от DJ-ят, продуцент и радиоводещ Andi Durrant, който става известен в края на 90-те и в началото на 2000-та като диджей в trance суперклуба Gatecrasher в Sheffield, където често свири заедно с редовния му партньор в продукцията Nick Riley.

„Започна като малко забавление по време на локдауна – качих някои DJ миксове от моите радиопредавания през последните 20 години, но това бързо се превърна в нещо много по-голямо и сега изграждаме най-голямата библиотека за електронна музика и култура в света“ – казва Durrant.

„Вложихме огромно количество време и любов в създаването на уебсайта, който събира всички новини, снимки, произведения на изкуството, флаери, плейлисти, DJ миксове, радио предавания и ресурси на едно място – всички организирани по години“- казва той. „Това е истинска заешка дупка и се надяваме, че ще расте органично и ще бъде нещо, което наистина ще отрази нашата сцена за години напред.“

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

KiNK ще изпълни лайв сет на фестивала Terminal V в Единбург

Terminal V, Единбург потвърди завръщането си с двудневен фестивал, който ще се проведе през уикенда …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk