Home / Новини / Норвежка компания каталогизира най-добрата и най-обичана музика в света

Норвежка компания каталогизира най-добрата и най-обичана музика в света

Трезорът за съхранение ще бъде поставен под Svalbard архипелаг край бреговете на Норвегия, между скандинавската страна и Северния полюс, който вече е дом на световния трезор.

Глобалният музикален трезор ще съхранява цифрови копия с първостепенно качество според норвежката Elire Management Group, компанията, която курира трезора. В сътрудничество с Международния музикален съвет, Elire заяви, че тези „специално построени капсули“ ще бъдат заровени дълбоко под земята.

Трезорът ще изследва музиката от самото начало на човечеството, документирайки всичко – от австралийски местни записи до песни на аплодирани групи и изпълнители.

Говорейки пред Billboard за проекта, управляващият директор на The Global Music Vault, Люк Дженкинсън, каза: „Искаме да запазим музиката, която ни е оформила като хора и е формирала нашите нации.“

Смята се, че трезорът е заровен на 1000 фута под планината и ще бъде достатъчно издръжлив, за да оцелее при ядрени експлозии, а QR кодовете с висока плътност ще позволят 1000 години съхранение под повърхността на острова.

Дженкинсън продължи, „ние не искаме просто да защитим определен жанр и определена епоха. Искаме нациите и регионите по света да ръководят музиката, която се депозира. “

Той добави, че глобален комитет ще работи в тясно сътрудничество с тях по проекта, за да избере записите, заслужаващи място в трезора.

Компанията се надява да завърши изграждането на трезора до 2022 г. Първият депозит ще се фокусира върху ранните записи на музика от коренното население, последвани от по-модерни записи.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на локдауните

57% от хората казват, че музиката им е помогнала да се справят по време на …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk