Home / Новини / Нова книга проследява историята на drum & bass-а

Нова книга проследява историята на drum & bass-а

Нова книга, разглеждаща историята на drum & bass, ще бъде публикувана от Jawbone Press следващия месец. „Renegade Snares: The Resistance And Resilience Of Drum & Bass“ – кръстенa на класическата песен на Omni Trio от 1993 г., е написанa от Ben Murphy и Carl Loben.

Книгата има за цел да събере историята на drum & bass-а във всичките му форми, разглеждайки корените на жанра в културата на звуковите системи и проследявайки развитието му до наши дни. В нея са включени интервюта с ключови сценични фигури като: Roni Size, DJ Storm и Fabio & Grooverider, както и класически снимки от партита на 90-те от различни фотографи.

Murphy и Loben обхващат тракове от жанра от преди три десетилетия и също така разглеждат проблема свързан с „избелването“ на сцената и звука (измислени и разработени от черни музиканти).

Говорейки за книгата, Goldie казва: „Тази книга е истината, няма забрани. Тя представя сцената такава, каквато е, и показва с кратка яснота племенността в тази красива drum & bass култура. Това е окончателното за мен.“

„Renegade Snares: The Resistance And Resilience Of Drum & Bass“ е достъпна за предварителна поръчка тук.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

KiNK ще изпълни лайв сет на фестивала Terminal V в Единбург

Terminal V, Единбург потвърди завръщането си с двудневен фестивал, който ще се проведе през уикенда …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk