Home / Новини / Колко струва стрийминга в различните платформи?

Колко струва стрийминга в различните платформи?

Таблица, показва колко стрийма са необходими във всяка от водещите платформи, за да може артистът да спечели минималната работна заплата във Великобритания за час, ако е на възраст над 25 години (8,72 паунда).

Данните са събрани от Twitter потребителя – @thetrichordist и подредени в таблица от директора на услугата за събиране на авторски възнаграждения PRS for Music – Tom Gray, който нарече цифрите „Ужасяващи“.

Amazon оглавява класацията от гледна точка на артиста, като изплаща средно £ 0,009 на стрийм, което се равнява на 111 стрийма, които са необходими, за да спечелите един паунд и 970 за спечелване на час минимална заплата във Великобритания.

YouTube е в дъното на класацията с най-ниското средно изплащане от 0,0012 британски лири на стрийм, което означава, че 833 стрийма са необходими за печелене на 1 паунд и 7 267, за да се осигури минималната заплата във Великобритания за час.

Други класирани платформи са: Tidal, Apple Music, Deezer, Google Play Music, Spotify и Pandora.

Както отбеляза Tom Gray, тези цифри отразяват „общата тарифа, ако притежавате всички права“, но повечето музикални компании имат редица носители на права. Той добави: „ Артистът на основен лейбъл печели 20% от това (след погасяване на дълга), а текстописецът (ако пише – 100%), в най-добрия случай – 8-15% от всяка ставка.“

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

24-часово социално дистанцирано парти ще се проведе в Амстердам на 20 Юни

24-часово музикално и арт събитие ще се проведе в A’DAM Toren and Sir Adam Hotel …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk