Home / Новини / Клубовете във Великобритания не искат да отварят при мерки за социално дистанциране

Клубовете във Великобритания не искат да отварят при мерки за социално дистанциране

Night Time Industries Association проведе ново проучване, което показва, че много клубове, барове и музикални заведения във Великобритания са предпазливи да възобновят работа си, докато са необходими мерки за социално дистанциране.

130 британски фирми отговориха на анкетата, отбелязвайки предизвикателствата, с които са се сблъскали, докато са в режим на изолация и притесненията им за възобновяване на работа след облекчаване на мерките.

Според проучването, несигурността във връзка с финансовата подкрепа от правителството и липсата на ясни насоки по отношение на социалното дистанциране и личните предпазни средства „поставя индустрията в несъстоятелна позиция“. По-голямата част от предприятията очакват да работят само с 40-43% капацитет, след като блокирането приключи. 63,8% от анкетираните смятат, че без допълнителна финансова подкрепа от страна на правителството след блокирането бизнесът няма да бъде финансово жизнеспособен.

Проучването посочва, че средната цена за възобновяване на бизнеса след затварянето ще бъде 31 311 британски лири, като средната цена за повторно отваряне на клуб е близо 61 535 британски лири.

Предприятията изразиха загриженост, че дори когато бъде позволено да отворят, това ще стане с необходимия намален капацитет за социално дистанциране и в крайна сметка това ще бъде „финансово нежизнеспособно“.

„Те трябва да осъзнаят, че не можем да отворим частично, докато все още плащаме всичките си сметки“- пише един от участниците в проучването. „Електричеството за 10 души е същото, както за 100. Атмосферата в пъбовете ще бъде повредена и ще причини повече вреда, отколкото полза.“

Резултатите от проучването посочват също, че предприятията с модел, изграден върху „социална ангажираност“, не са сигурни как ще работят при новите ограничения.

„Социалното дистанциране е несъвместимо с предприятията, предлагащи социално взаимодействие“- казва друг участник в проучването. „Не ходиш в бар, за да се напиеш. Отиваш в бар, за да общуваш социално с хората. Да искаш от хотелиерския бизнес да практикува социално дистанциране е малко като опит да продадеш на някого автомобил, а той да не може да кара.“

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

24-часово социално дистанцирано парти ще се проведе в Амстердам на 20 Юни

24-часово музикално и арт събитие ще се проведе в A’DAM Toren and Sir Adam Hotel …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk