Home / Новини / Как стои въпроса с провеждането на събития в отделните държави

Как стои въпроса с провеждането на събития в отделните държави

Обединеното Кралство

The UK Home Office сподели документ от 60 страници озаглавен – „Our Plain To Rebuild“ на 11 Май. Той включва тристепенен план за постепенно прекратяване на изолацията. Планът само веднъж споменава нощните клубове, когато изброява примери за закрити пространства, които могат да отнемат повече време, за да отворят отново, в сравнение с места с подобна цел, които са на открито: „Рискът от предаване на вируса на открито е значително по-нисък, вероятно е повторното отваряне на закрити обществени пространства и съоръжения за свободното време (като фитнес зали и кина), помещения, чиято основна цел е социално взаимодействие (например нощни клубове), места, които привличат големи тълпи (като спортни стадиони) и заведения за лична хигиена, където е присъщ близък контакт (като салони за красота), да бъдат отворени по-късно в зависимост от намаляването на броя на заразените. „

Изследване, което ще се проведе от University Of Stirling, (финансирано от шотландското правителство) ще разгледа възможните варианти за отваряне на барове, нощни клубове и ресторанти по начин, който защитава клиентите.

Южна Корея

След като наскоро Южна Корея облекчи мерките за социално дистанциране, включително позволявайки на клубовете да отворят отново през уикенда на 24 Април, настъпи скок на заразените с COVID-19, което наложи поредното им затваряне.

Австралия

С под 10 000 съобщени случая, Австралия обмисля да отвори отново своята икономика. Ограниченията около сбиранията на хора са премахнати в някои щати, а Falls Festival обяви, че ще се проведе на Нова година с изцяло австралийски състав. Все пак главният медицински директор на страната заяви, че насоките за социално отдалечаване вероятно ще останат в сила до намирането на ваксина, а основателят на Big Day Out – Ken West заяви, че всякакви събития през 2020 г. ще бъдат изправени пред битката за получаване на лиценз.

Дания

Границите на Дания остават затворени за чужденци, но музеите, театрите и зоологически градини ще започнат да отварят на 8 Юни. Баровете, нощните клубове и малките концертни зали ще трябва да изчакат до някъде в „началото“ на Август, за да отворят отново, съобщава The Local DK.

Холандия

Министърът на общественото здравеопазване изпрати писмо до Камарата на представителите, според което масовите събития могат да бъдат разрешени само при наличието на ваксина. Концертните зали и театрите, обаче ще имат право да приемат групи от 30 души, с предварителни резервации и социално дистанциране от 1 Юни, а групи от 100 души ще могат да се събират от 1 Юли.

Съединените щати

САЩ започнаха неравномерни усилия за възобновяване, като някои местности – Остин, Тексас, Спрингфийлд и Кентъки, настояха незабавно да отворят баровете и нощните клубове. С най-голямата концентрация на заразени и смъртни случаи в света, възстановяването в градове като Ню Йорк и Лос Анджелис ще се извършва поетапно, като нощните клубове и барове вероятно ще бъдат сред последните места, които ще отворят.

Португалия

Португалското правителство забрани музикалните фестивали до 30 Септември и обяви следното: „Ако шоутата, насрочени между 28 Февруари и 30 Септември, не се проведат поради пандемията COVID-19 на потребителите ще бъде предоставен ваучер на стойност, равна на заплатената цена на билета.“

Германия

Германия разреши на всички магазини да отворят отново с мерки за социално дистанциране, което беше добра новина за звукозаписните магазини в страната. Държавата Бавария планира да отвори отново ресторантите на 18 Май, според BBC, но все още няма план за баровете и ресторантите в цялата страна. Понастоящем Германия има общонационална забрана за клубове, театри и културни обекти до 31 Юли, а събитията с 5000 или повече души са забранени до 24 Октомври.

Испания

Планът на Испания за облекчаване на блокирането позволява да се провеждат някои „културни събития“ от този месец. На 11 Май откритите тераси на ресторанти и барове ще отворят с 50% капацитет и на не повече от 30 души ще бъде разрешено да присъстват на закрити събития, а на открито до 200 души с дистанция. За последната фаза, планирана за 10 Юни, капацитетът за събития на закрито ще се увеличи до 80 души, а на открито до 800 души на определени места.

Италия

Италия, която имаше една от най-строгите забрани в Европа, започна постепенно да премахва блокирането си. Понастоящем ресторантите и баровете могат да предлагат takeaway услуги, а до 1 Юни ще им бъде разрешено да отворят отново, съобщава Guardian. Няма официално изявление за отваряне на нощни клубове или коригиране на забраните за по-големи събития.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Излезе документалният филм – „LOVE IS THE MESSAGE“ посветен на Love Parade

Документалният филм „Love Is The Message“ е заснет на и около Love Parade и представя …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk