Home / Интервюта / История за успеха -Joyhauser

История за успеха -Joyhauser

Една от най-големите истории за успех тази година е разказана от най-новoто техно дуо – Joyhauser. Вече уважавани в родната си Белгия, двамата успяха да получат международна известност след редица издания, класации и участия по цял свят, подкрепяни от: Adam Beyer, Marco Bailey и Kevin De Vries.

– Как се събрахте, за да станете едно от най-големите дуо-та в техно музиката през 2019 г.?

– Всичко стана толкова бързо… Първо си дадохме време и се опитахме да създадем своя уникална идентичност. Тя се превърна в звук, който веднага се разпознава: дълбок и меланхоличен с повтарящи се мотиви, заразителни ритми и мощна енергия, всичко това обгърнато в нашия собствен характерен аромат. Смятаме, че 2018 г. беше истинският пробив за нас. Трудът и търпението на края се изплатиха и първият ни хит „Galaxy Phase“ ни изпрати в стратосферата. По-късно последваха „C166W“ и „Killer Queen“. Само преди 3 месеца все още работехме на пълно работно време и го съчетавахме с музикалните си кариери. Лудост, нали?

– Често срещано при дуо-то е единият да е добър в едно, а другият в  друго. Това случва ли се и при вас?

– Да бъдеш дуо има много предимства, буквално имаш повече ръце за работа. Имаме късмет, че двамата сме много допълващи се. Stijn е повече музикално креативният мозък и инженер в студиото. Той най-вече започва с идея и когато и двамата се съгласим да продължим по-нататък и двамата се гмурваме в студиото, за да завършим трака. Joris е вдъхновен от слушането изключително на техно музика. Stijn е по-еклектичен и търси творчество в други стилове. Joris като цяло е по-скоро PR-ът, който е посредник и има идеи за: артисти, промоутъри и собственици на лейбъли. И двамата знаем какво да очакваме един от друг и това работи перфектно.

– Извън дуо-то, колко смятате, че е важно да работите с хора? Има ли ниво на доверие, което трябва да установите?

– Много е важно! Обичаме да работим с хора на които имаме доверие. Нашият успех не би бил възможен без помощта на нашия агент Ugur Akkus, Monika Kruse и нашата скъпа приятелка Amelie Lens, които вярваха в нас от първия ден. Да бъдеш заобиколен от добър екип е толкова важно. Отношенията с промоутърите, които ви резервират, също са важни. В крайна сметка те ви дават шанс да се представите, така че е важно да инвестирате и в тях. За нас не е правилно да преминавате направо от едно участие в друго. Ние ценим времето прекарано с нашите промоутъри и фенове, така че винаги се опитваме да покажем своята признателност към тях. Ние сме много лоялни личности и обичаме да надграждаме това.

– На скоро свирихте за първи път в Ню Йорк, можете ли да ни разкажете за вашето преживяване, коя е любимата ви част от града?

– Да, това беше дебютът ни в САЩ и наистина ни хареса! Всичко беше наред: тълпата, клубът, напитките, храната, момчетата от Techno Brooklyn (вече добри наши приятели) определено знаят как да организират прилично парти. За нас беше чест да свирим там и определено бихме искали да се върнем скоро. Да свириш в спиращ дъха, жив град като Ню Йорк наистина е нещо специално. На следващия ден трябваше да заминем за Сан Диего, така че станахме много рано, за да видим нещо от Манхатън. Настроението беше страхотно!

– Кое според вас е най-важното нещо, което трябва да направят младите артисти, за да се издигнат?

– Уверете се, че имате план, имайте търпение и вярвайте в себе си. Това е нашият съвет. Виждаме много ентусиазирани млади продуценти и диджеи, които са толкова нетърпеливи да го направят, но не е толкова лесно. Наистина трябва да си отделите много време, за да се развиете като артист и като диджей. От самото начало Stijn, който е перфекционист, беше непреклонен, че няма да пуснем нищо, докато не сметнем, че е достатъчно добро. И така, ние отделихме от времето си, търпеливо усъвършенствайки нашите продукции, изтласкахме един уникален за нас стил и пуснахме нашата музика, чак когато я почувствахме готова. Паралелно с работата ни в студиото, ние изграждахме репутацията си на диджеи в Белгия и извън нея. Може да сте страхотен диджей, но трябва да сте и голям продуцент, ако искате да пробиете в международен план. По същия начин, страхотните продуценти не винаги са най-добрите диджеи, а хората очакват това от тях и когато отидат на участие, ако не им покажете възможностите си зад пулта те остават разочаровани.

– Какви са целите ви за 2020 г.?

– Свиренето в много нови страни и запознаването на хората с нашия звук би било хубаво начало. Обичаме да пътуваме по света и да откриваме културните черти на всеки град и държава. От друга страна, пътуванията, затрудняват запазването на фокуса върху работата ни в студиото. Все още се опитваме да намерим перфектния баланс. Нашата цел е да издадем албум в края на 2020 г., но не можем да обещаем, че той ще бъде завършен до тогава.

– Имате ли нови издания за Terminal M, които би трябвало да очакваме с нетърпение?

– След успеха на нашия „C166W“ EP на Terminal M, Monika Kruse веднага ни помоли за следващо EP. Ние наистина сме щастливи, че сме част от семейството на Terminal M, това е лейбъл, на който се възхищаваме и издаваме от много време. В момента работим и по други интересни проекти. Току-що получихме наистина страхотна заявка за ремикс, но не можем да кажем нищо повече.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Deas интервю

Deas бързо се превръща в един от най-вълнуващите техно творци, произхождащи от Източна Европа. Още …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk