Home / Новини / Интервю между SLAM и SHDW & Obscure Shape

Интервю между SLAM и SHDW & Obscure Shape

Не всеки ден виждате две дуота, които си сътрудничат, но точно това се случи между SLAM и SHDW & Obscure Shape. Миналия месец световноизвестният шотландски техно лейбъл – Soma разкри тази специална колаборация. Oblique Strategies е кулминацията на споделената им визия за музика, при която и двата стила на продуцентство блестят във всеки трак. Strategy 1, 2 и 3 изразяват най-доброто от това, което тези артисти дават на техно индустрията.

SLAM интервюират SHDW & Obscure Shape:

– Разкажете ни историята си, как се запознахте?

– Ние практически се срещнахме в немски чат, наречен „kwick“ за първи път през 2007 г., тъй като имахме много общи приятели и интереси (очевидно и Techno). През 2014 г. започнахме да работим заедно върху музиката, нашият лейбъл From Another Mind и неговите събития.

– Спите или ядете – когато промоутърът ви помоли да отидете на вечеря преди клубно участие?

– Зависи. Като цяло, ние наистина обичаме да вечеряме с организатора, за да си поговорим. Винаги е чудесно да обменяте идеи и опит с различни хора по света. Но ако сме наистина изтощени от предната вечер и шоуто ни ще започне скоро, предпочитаме да си починем за малко, за да презаредим батериите. Нашият основен приоритет е винаги да можем да даваме 100% от нас на участие.

– Хардуер или софтуер?

– Зависи. Всеки има предимства и недостатъци. Работата със софтуера е по-лесна и по-гъвкава, докато хардуерът понякога е по-богат и е по-забавно да се работи с него. Според нас комбинацията от двете е най-добрата!

– Любимо парче „хардуер” от вашето студио?

– Обичаме нашия Roland TR-909 & Dave Smith Pro 2, но любимите ни парчета са компютърната мишка и Native Instrument Komplete клавиатурата, защото записахме най-много тракове с тях.

– Най-използваното парче „софтуер“, освен DAW?

– Ние използваме много различен софтуер: за синтезаторите използваме приставки от: U-He, Rob Papen, Synapse Audio и т.н., а за ефекти използваме плъгини от: PSP, Arturia, FabFilter и т.н. Независимо от това, Native Instruments Komplete предлага най-голям брой различни звуци и инструменти. Той е скъп, но си струва всяка стотинка.

– Коя е държавата, която не обичате да посещавате и защо?

– Е, обичаме да пътуваме и да изследваме нови места. Ето защо ще посетим всяка страна. Разбира се, тя трябва да бъде безопасна, а не зона на войни.

– Дайте ни 3 съвета, които да улеснят живота ни по време на пътуване?

– Освен важни неща като: кредитна карта и мобилен телефон с различни приложения за забавление (Netflix, Spotify и т.н.), ние силно препоръчваме слушалки за шумоизолиране при полети и дълги пътувания. Слушайте някоя класическа или ambient музика, докато пътувате, това прави пътуването ви по-чил. Маска за сън – ще ви помогне да заспите, дори когато навън е светло и не на последно място дезинфектант за избягване на инфекции, почистване на обществени тоалетни и т.н.

– Кой купонясва по-тежко от двамата?

– И двамата обичаме да купонясваме и да танцуваме много, когато музиката е добра. За щастие няма „по-тежко“. В противен случай това вече би довело до някои двубои! 😀

– Имате ли някакви тайни хобита, които да са общи и за двамата, освен Техното?

– Ние наистина се занимаваме с изкуства – мода и храна, което прави пътуването по света по-интересно. Обичаме да посещаваме музеи, да опитваме традиционни храни и да пазаруваме по света, но също така, в свободното си време вкъщи наистина обичаме да готвим. В момента например работим върху първата си модна колекция, която ще излезе тази Есен.

– Вие изпълнявате b2b като нас. Изпълнението ви е напълно органично или предварително планирате нещо?

– Обикновено не планираме нищо, така че е напълно органично. Само от време на време правим подбор на тракове предварително, защото като DJ не знаете какво ще се случи в клуба, преди да влезете – вибрацията, тълпата, условията на работа и много други фактори са важни за избора на тракове. Прекараме повече време в подготовка преди фестивали, тъй като и двамата отново започваме да пускаме винили.

– Какви са вашите съвети по време на изолация?

– Заредете батериите си с достатъчно сън, невероятна храна и използвайте времето за неща, за които преди не сте имали време, като например: да прочетете книга, да създадете плейлист на Spotify с любимите си тракове, да разговаряте със стари приятели, да почистите апартамента си, да научите нов език, има толкова много неща за вършене.

SHDW & Obscure Shape интервюират SLAM:

– Как протича работният ви процес в студиото?

– Всичко, което правим, е да обменяме идеи помежду си. Склонни сме да работим дистанционно. Изпращаме си тракове напред – назад. Повечето от тях са родени, защото сме имали нужда от трак, който да свирим през следващия уикенд. Имаме много незавършени идеи. Ако тези идеи оцелеят един месец, значи че не сме се отказали от тях и ще ги довършим. Понякога преразглеждаме стари идеи – трака „Container“ от последното EP беше една от тях, бяхме го забравили, но после го преоткрихме.

– Да, ние се заяждаме (смеят се), но не за сериозни неща. Всъщност сме доста сходни характери и имаме подобни мнения за повечето неща. Нека ги наречем дребни разногласия!

– Кой пие повече уиски от двамата?

– О, човече, това зависи и с кого говориш. Обикновено аз (Stuart), но понякога Orde повече. Склонни сме да не се разбиваме, тъй като трябва да свирим и след това да пътуваме на следващия ден ха-ха. Но ми харесва да пием една или две напитки на участие, това отнема напрежението. Започнах да пия Jack Daniels, след като прочетох биографията на Keith Richards – това е rock ‘n’ roll напитка. Ние сме rock and rollers! (Смеят се)

– Кой е любимият ви трак?

– Обикновено последния, който сме направили. Мисля, че и двамата не сме толкова сантиментални. Ето защо толкова обичаме Техното, защото то продължава да се преоткрива. Ние се отегчаваме наистина лесно и се вълнуваме от нови звуци. Това е свят на откриване, а не свят на възстановяване (смеят се).


– Трудно е да се каже, тъй като напоследък повечето събития са наистина добри в наши дни. Свирили сме няколко пъти в Berghain и това винаги е било истинска чест за нас, там просто нещата се правят по различен начин, но ние обичаме Берлин като цяло, като място. Свирили сме там много пъти в много различни клубове през годините. Миналата година решихме да останем и да си направим почивка там със съпругата на Orde и моята приятелка. Беше чудесно да направим и туристическа обиколка най-накрая, тъй като обикновено тръгваме направо от клуба към летището.

– Мислите ли, че сцените са се променили много по време на дългата ви кариера?

– Не, всъщност, концепцията по принцип е все същата. Ако не друго, сцената стана по-професионална, по-добре организирана, с по-големи партита. По-добър звук и продукция. Техното е по-модерно сега, отколкото преди. Тогава не беше за всеки, както е сега. Предполагам, че това беше част от привлекателността му.

– Кое е любимото ви ядене?

– И двамата обичаме японската храна, дори оставаме допълнителни дни в Токио, за да посетим някои от любимите ни места. Културно е толкова различно, както никъде другаде – това е културен шок.

– Кое предпочитате DJ или Live сетове?

– Бих казал DJ сетове, но напоследък много ни харесват и двата варианта. Ние се стремим да направим нашите Live сетове толкова спонтанни, колкото и нашите DJ сетове. Не е толкова удобно, колкото DJ сетовете, но крайният резултат си заслужава.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

24-часово социално дистанцирано парти ще се проведе в Амстердам на 20 Юни

24-часово музикално и арт събитие ще се проведе в A’DAM Toren and Sir Adam Hotel …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk