Home / Новини / Излезе нов документален филм с участието на Laurent Garnier

Излезе нов документален филм с участието на Laurent Garnier

Новият документален филм за възхода на техното ще има премиера през следващия месец като част от Manchester International Festival (MIF), който ще се проведе в Manchester Central в Неделя, 11 Юли.

„Laurent Garnier: Off The Record“ проследява възхода на жанра през очите на френския диджей и продуцент. Режисиран от Gabin Rivoire, филмът представя как техното се разпространява по света, като се фокусира върху ролята на Garnier в зараждащите се сцени на родния му Париж и Манчестър през 90-те години, когато той е бил редовен DJ в пространства, като The Hacienda, преди да погледне към глобалния звук достигат през последните три десетилетия.

Като част от събитието за MIF, Garnier и Rivoire ще вземат участие и във въпросите и отговорите след прожекцията, заедно с: Dave Haslam и Jon Dasilva (и двамата бивши резиденти на The Hacienda).

Филмът е част от личната програма на фестивала, която включва и „Rooted in Rhyme“, демонстрация на нови хип-хоп изпълнители и сътрудничество с African and African diaspora music festival Homecoming с участието на Anz, който миналата година говори DJ Paulette, за преживяванията на чернокожите жени в танцовата музика.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

KiNK ще изпълни лайв сет на фестивала Terminal V в Единбург

Terminal V, Единбург потвърди завръщането си с двудневен фестивал, който ще се проведе през уикенда …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk