Home / Новини / Екипът зад UNTOLD и Neversea обяви чисто нов фестивал

Екипът зад UNTOLD и Neversea обяви чисто нов фестивал

Трудолюбивият екип зад някои от най-добрите световни фестивали за танцова музика – UNTOLD и Neversea току-що обяви чисто нов фестивал, който ще се проведе в друг Румънски град – Тимишоара, който ще бъде Европейска столица на културата през 2023 година.

Новият фестивал ще има уникална концепция, която ще оформи местната идентичност и общност. Встъпителното издание на фестивала трябва да се състои през 2023 г., когато Тимишоара ще бъде Европейска столица на културата. (Градът се намира на границата със Сърбия и Унгария.)

Ето какво сподели Bogdan Buta, генерален мениджър на UNTOLD & Neversea: „С всяко събитие, което създадохме, искахме и успяхме да поставим Румъния на глобалната карта на развлеченията и всяка година привличахме стотици хиляди фенове от цял ​​свят в Cluj и Constanța. Винаги искаме да популяризираме и подкрепяме местните общности, където правим нашите събития. Ние имаме стратегически принос, където и да отидем, защото освен предимствата, които носим – икономическо, местно и туристическо въздействие и международна осведоменост, ние винаги разбираме и подчертаваме всяко място, неговата история и неговата идентичност. Отдавна искахме да се разширим в западната част на Румъния и се радваме, че освен разработването на нова концепция за фестивала, ще допринесем и за създаването на зона за отдих и културно пространство по международни стандарти.“

Вече е подписан и официалният протокол за сътрудничество с местните власти, чрез който и двете страни се съгласяват да се изгради специално концептуално събитие, което да постави град Тимишоара в световните топ събития. Дискусиите между създателите на UNTOLD и Neversea и местните власти започнаха през 2018 г. След няколко срещи организаторите на фестивала предложиха специално място за новото събитие, близо до летището. Местните власти ще построят парк за отдих за своята общност, превръщайки мястото в нов културен полюс, в съответствие с международните стандарти. През този период организаторите проведоха и първите дискусии с потенциални архитекти, за да начертаят концепция и да започнат предварително проучване за осъществимост, за да създадат най-зрелищния парк от този вид в Румъния. Организаторите на фестивала ще подкрепят разходите и ще дарят проекта на местните власти.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Диджеите в Англия могат да кандидатстват за отпускане на безвъзмездни средства до £ 10 000

Диджеите ще могат да кандидатстват за отпускане на безвъзмездни средства до £ 10 000 от …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk