Home / Новини / Берлин планира организирането на партита в паркове и на улицата, за да съживи техно сцената

Берлин планира организирането на партита в паркове и на улицата, за да съживи техно сцената

Сенатът на столицата призова своите райони да намерят подходящи открити пространства за провеждане на партита, така че танцовите клубове да могат да „оживеят“ по време на пандемията.

Градският министър на икономиката – Рамона Поп изпрати писмо до областните кметове, в което ги призовава да намерят подходящи места за провеждането на събития – паркове, улици, площади, спортни зали и т.н.

„Клубовете и баровете страдат икономически по време на кризата с Корона вируса. Ето защо, освен предоставянето на незабавна помощ, искаме да създадем легални възможности за партита в обществени зони“ – каза Поп пред Берлинер Моргенпост. „По този начин законните празненства могат да бъдат организирани професионално и в съответствие с правилата“ – добави тя.

„За съжаление, времевият прозорец за провеждане е кратък, тъй като летните месеци са от централно значение за фестивалите на открито. Ето защо е важно индустрията бързо да реализира поне част от приходите си чрез събития на открито през това лято“- каза Поп.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

Излезе документалният филм – „LOVE IS THE MESSAGE“ посветен на Love Parade

Документалният филм „Love Is The Message“ е заснет на и около Love Parade и представя …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk