Home / Новини / Безплатен софтуер от който можете да се възползвате по време на карантината

Безплатен софтуер от който можете да се възползвате по време на карантината

Улиците са празни, училищата са затворени и повечето хора не работят заради разпространението на коронавируса, който принуди правителствата по света да наложат обща карантина. За да не скучаете, докато сте си вкъщи ви предлагаме малка селекция от безплатен софтуер, който може да ви бъде полезен.

На първо място, за да можете да продуцирате, ще трябва да имате DAW (Digital Audio Workstation) – софтуер, който позволява на потребителите да записват аудио, да го редактират и дори да го проектират.

Най-добрият (безплатен) вариант е Cakewalk от BandLab, който ви дава пълен DAW за Windows, с всичко необходимо и освен това, когато се регистрирате, ще се озовете в социална мрежа, където можете да публикувате своите тракове, да слушате мелодии на други потребители и да получавате всякакъв тип loops в библиотеката със звуци.

BandLab има и онлайн версия на DAW, но имайте предвид, че това е по-опростена версия, не толкова подходяща за продуцентите, тъй като цели да записва изпълнители.

Avid Pro Tools е добре познат софтуер, подходящ както за macOS, така и за компютър и както може би вече се чудите, да, той все още се заплаща, но компанията реши да даде безплатен достъп на любителите на музиката, които са изолирани, предлагайки ограничен брой 90-дневни безплатни лицензи за квалифицирани медийни предприятия и образователни институции, което означава, че не всеки може да има лиценз за Pro Tools, тъй като компаниите трябва да подадат искането за лицензи от името на своите служители.

Има и Avid Pro Tools First, който можете да получите безплатно завинаги, но той е по-опростена версия, която ограничава нещата, които можете да правите с него.

Ако сте потребител на macOS и не можете да закупите Logic Pro X в момента, Apple пусна Garageband, който се възприема като малкия брат на Logic. Можете да го изтеглите от тук: https://www.apple.com/uk/mac/garageband/

Voltage Modular на Cherry Audio, също обяви безплатен достъп казвайки: „останете си у дома и се научете да овладявате модулния синтез“.

Analog Dreams на Native Instruments, също отправи подобно послание: „бъдете в безопасност и продължете да създавате“

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

24-часово социално дистанцирано парти ще се проведе в Амстердам на 20 Юни

24-часово музикално и арт събитие ще се проведе в A’DAM Toren and Sir Adam Hotel …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk