Home / Новини / Артистите в Берлин изпратиха отворено писмо до правителството за защита на индустрията

Артистите в Берлин изпратиха отворено писмо до правителството за защита на индустрията

Миналият уикенд в Берлин премина под надслова „Tag der Clubkultur“ („Ден на клубната култура“). Тогава четиридесет градски клуба и колективи организираха едновременни събития на закрито и открито, подчертавайки културната стойност на сцената. Този дух продължава и сред инициативите, които се появиха като отвореното писмо, подписано от десетки артисти (включително: Ellen Allien, Sven Väth, Mousse T, Dr. Motte, Paul Van Dyk) и популяризирано от сдружението Booking United, което има сто агенции, които представляват общо около 2500 артисти и диджеи, всички подкрепящи движението известно с хаштага #Don’tStopTheDance.

Отвореното писмо е адресирано до федералното правителство и призовава за защита на сектора и преди всичко се стреми да се погрижи за „малките“ артисти и самосигуряващите се работници в бранша.

„Призоваваме политиците, особено тези в областта на културата и икономиката, да ни изслушат и да ни подкрепят в тази предизвикателна фаза. Нуждаем се от незабавна, бърза и ефективна финансова помощ, прецизно съобразена с нашите специфични изисквания. Благодарни сме за пакетите и даренията, които получихме до момента, но виждаме спешна нужда от допълнителна помощ. Бихме искали да участваме заедно в търсенето на конструктивно решение“- гласи писмото.

About А. Йорданова

А. Йорданова

Check Also

SAGA Festival ще се проведе в Румъния през Септември

След няколко месеца, изпълнени с несигурност, фестивалът SAGA получи официално зелена светлина от румънското правителство …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Help-Desk